• jellejan@jjklinkert.nl

Boulogne-sur-Mer – Villiers-sur-Authie

Boulogne-sur-Mer – Villiers-sur-Authie

De camping in Saint Léonard, het voorstadje van Boulogne, ligt eigenlijk aan de D940 die je nu gaat volgen naar het zuiden. Het routeboekje van de LF1 kan worden opgeborgen en je stapt over op IGN-kaart nr 101. Meteen na de start krijg je het qua klimwerk voor je kiezen (tot 7%) maar daarna wordt het leuk: de D940 blijkt hier buiten de stadjes voorzien te zijn van mooie fietspaden, wat een ongemeen luxe gevoel geeft. Je volgt nu zo’n beetje de kustlijn, en dat betekent dat er nogal wat leuke dorpjes langs de route liggen en vooral heel veel campings. Veel meer dan er in gidsen en boeken staan in elk geval. 

Bij  Etaples rijd je langs de haven, zo’n weg biedt altijd gelegenheden voor koffiedrinken en croissants eten. Na weer anderhalf uur fietsen ben je in Quend, waar we na enig zoeken een voortreffelijk restaurantje vinden. Vervolgens hoef je niet ver meer te fietsen naar camping ‘Le Val d’Authie’. Het is de eerste camping op deze tocht met een echt verwarmd zwembad. Dat heeft een afsaluitbaar dak zodat je er ook op koude dagen lekker kunt zwemmen en liggen. En het is op deze tocht de eerste franse camping met toiletpapier op de toiletten, dat mag ook wel even vermeld worden. Ruime staanplaatsen en een restaurant waar je heel vroeg moet zijn met bespreken, anders is het vol, zoals wij bemerkten. 

Uitzicht vanaf terras in Etaples

Deze hoogtegrafiek laat zien, dat het venijn hier aan het begin zit: meteen na Boulogne heb je twee flinke hellingen, daarna valt het allemaal wel weer mee.

Vorige Volgende