• jellejan@jjklinkert.nl

Villiers-sur-Authie – Ault

Villiers-sur-Authie – Ault

Vanaf de camping ‘Le Val d’Authie’ fiets je eerst naar het dichtbij gelegen plaatsje Rue. Je kan daar een mooi Belfort bezoeken (in deze omgeving staat trouwens een flink aantal van dit soort kastelen), en een 14e eeuwse ‘Kapel van de Heilige Geest’. Daarna fiets je door langs een prettig fietspad dat je helemaal rondom de baai van de Somme voert. Wij verwachtten fraaie uitzichten over het water, maar daar was helaas geen sprake van; misschien omdat het eb was – het eb en vloed verschil is daar zo’n 10 meter – we weten het niet. Maar uiteindelijk bij Valéry-sur-Somme zagen we de zee weer. 

In dat plaatsje kun je met een oude trein (lijkt sprekend op die van Hoorn naar Medemblik) een tochtje maken achter een zwarte rook uitbrakende locomotief. Valéry is overigens een mooi kustplaatsje met een boulevard met oude huizen, stadspoorten uit de middeleeuwen en een mooie kerk, gewijd aan Sint Martinus.

Fiets je weer door dan kom je na enig stevig klimwerk bij Ault. Dat is een echt Normandisch klein kustplaatsje. Vanwege immense regen zijn we hier gestopt. Bij de plaatselijke VVV bleek een nederlandse dame te werken die ons een prima B&B adviseerde en ons verder overlaadde met informatie over de streek. Hier kan je de eerste blik op de echte Normandische krijtrotsen werpen. Spectaculair!


Krijtrotsen bij Ault

In deze hoogtegrafiek zie je, dat ruim voor Ault weer een paar heuvels verschijnen. Vooral die vlak voor Ault is een kuitenbijter.

Vorige Volgende