• jellejan@jjklinkert.nl

Saumur – Savonnières

Saumur – Savonnières

Omdat wij een rustdag in Saumur hadden, hebben wij vandaaruit de abdij van Fontevraud bezocht. De moeite waard, alleen al vanwege de imposante grootte van de bijpassende kerk. 

Vanaf Saumur is het alweer een stuk van ongeveer 70 kilometer rustig fietsen. De route volgt in dit gedeelte niet precies de Loire, maar gaat er een flink stuk vanaf. Dat betekent dat er wat meer heuvels genomen moeten worden. De weg blijft echter prima: overal asfalt en overal autoluw of -loos. Ergens halverwege ligt in de nabijheid van de route het kleine plaatsje Rigny-Ussé, en daar staat het bijzonder sprookjesachtig kasteel met de nog sprookjesachtiger naam ‘Chateau de la Belle au Bois Dormant.’ We zagen dit kasteel alleen aan de buitenkant, maar waren alleen al daarvan onder de indruk. Weer een eindje verder, vlak voor Savonnières ligt het Chateau de Villandry. Ook al heel mooi, al is het maar vanwege  prachtige tuinen eromheen, en de romantische zonsondergang die je daar kunt beleven. Zie de foto op de eerste pagina van deze site.

De camping in Savonnières (Camping La Confluence) was wel aardig (de eerste op deze tocht zonder zwembad), maar in het nabijgelegen park werd een zeer luidruchtige bruiloft gevierd, tot twaalf uur ‘s nachts. Als jij er komt is het vast weer rustig. Vlak bij de camping was een plaats waar je in de Loire kon zwemmen. Het kleine strandje was druk en uitgesproken vies.

Vorige Volgende