• jellejan@jjklinkert.nl

St. Amand Montrond – Sarzay

St. Amand Montrond – Sarzay

Het 70 km lange traject voert via een tamelijk geaccidenteerd terrein eerst naar Le Chatre. Daar heeft George Sand gewoond en ze wordt in de gehele streek als een godin vereerd. Er is in dit stadje zelfs een museum aan haar gewijd. Langs de route wordt ook veel keramiek gemaakt, je komt een flink aantal potterieen tegen, met verleidelijk mooi aardewerk – jammer dat je op de fiets bent. Net over de helft is Chateau-Meillant, in het enige restaurant daar kan je een prima werkliedenmenu eten: een koud buffet, linzen met worst (te veel om op te kunnen), kaas en dessert. We konden er weer flink tegenaan!

Bommelstein

Vlak voor de camping aan het eind van dit traject ligt Sarzay, en daar staat een kasteel dat sterk doet denken aan Bommelstein. Het blijkt door een enkele werklustige particulier gedurende enkele decennia met eigen handen in goede staat teruggebracht te zijn. Een bezoek meer dan waard.

Na Sarzay is het nog even klimmen om bij de camping Ferme d’Helice te komen. Deze wordt gerund door een Nederlands echtpaar, zodat het terrein helemaal vol met kinderrijke Nederlandse gezinnen staat. Er lopen geiten, kippen, eenden, konijnen en honden rond, die allen gezamenlijk maken dat je je schoenen goed moet nakijken alvorens je tent in te gaan. Na een dag hadden we dan ook een wat smoezelig gevoel.

Uit onderstaande grafiek blijkt dat nu het serieuzere klimwerk aan de orde komt. Het is niet dat de heuvels zo hoog zijn, maar het zijn er zoveel! Hoe dan ook, na een week fietsen is het best te doen. 

Vorige Volgende