• jellejan@jjklinkert.nl

Koblenz – Bonn

Koblenz – BonnMaar dan zal er toch wel een luxe boot van de KD-lijndienst tussen Koblenz en Bonn varen? Of tussen Koblenz en Keulen? Op de volstrekt chaotische website van de KD-line konden we het antwoord niet vinden, maar op de kade van Koblenz bleek uit daar opgehangen schema’s, dat er voor ons geen luxe bootreisje in zat.

Dus fietsen wij weer, nu langs de Rijn noordwaarts over fietspaden of autowegen van wisselende kwaliteit. Flinke stukken zijn aangenaam langs de heel laagstaande rivier, maar soms moeten we ook flinke stukken omrijden rond grote industriële complexen. De kwaliteit van het wegdek is meestal goed, maar steeds vaker maken boomwortels vervelende hobbels in het traject. Opvallend is het aantal hotels en restaurants met het woord ‘Anker’ in de naam- we passeren er minstens vijf.

In Bad Breisig vinden we plotseling een aantal terrassen van misschien wel vijf Italiaanse restaurants op een rijtje. In elk geval een is bereid ons koffie en taart te verschaffen, met prettig uitzicht op de Rijn.


terras bij Bad Breisig

Ruim zeventig kilometer na ons vertrek arriveren we in Bonn. Hier hebben we, bij ontstentenis van een leuke camping – weer een hotel geboekt. Dit keer het Sternhotel, gelegen aan de Grote Markt. Het is een vier-sterren-hotel, maar maakt toch een beetje slonzige indruk. Het ligt echter heel mooi middenin het centrum van Bonn, en dat is ook wat waard.


Het Stern Hotel te Bonn

Het Centrum van Bonn bevat een uitgebreid en aangenaam winkelgebied. Dat doorkruist hebbend, gaan we toch nakijken of de KD-line dan wel tussen Bonn en Keulen vaart, maar nee hoor, ook daar vangen we bot. Dit jaar zit er dus geen bootreisje in.


IMG_8153
IMG_8154
IMG_8150
IMG_8161
previous arrow
next arrow

Vorige Volgende