Varen

In deze sectie komt informatie over de door ons gemaakte vaartochten, die wij maken met de Staverse Kotter 10.40 ‘Claudia Q VI’, die sinds 2016 in ons bezit is.

Het is een fijn schip, waarop 4 personen gerieflijk kunnen verblijven – en met een beetje goede wil zes ook wel. Wie over dit type schip meer wil weten, kan het beste de site van de Staverse Kotterclub bezoeken. Daar lees je dan onder andere:

“De Staverse Kotter is, met zijn eigenzinnige rompvorm, een herkenbare verschijning op het binnenwater en de zee. De ronde kont en de strak gelijnde voorsteven met daarop het ST nummer, dragen voor een belangrijk deel bij aan de herkenbaarheid van dit type schip. Twee uitvoeringen zijn er door scheepswerf de ‘Volharding’ uit Staveren geproduceerd. Volgens geheel eigen ontwerp is dit de 10.40 meter en de 12.00 meter versie.

De eerste Staverse Kotter (ST 1) is in 1970 in de vaart gekomen, de laatste kwam in 1996 van de werf. De tekeningen van het schip en de vaareigenschappen zijn tegenwoordig verwerkt in de Sturiër die door scheepswerf de ‘Volharding’ als opvolger van de Staverse Kotter in de markt is gezet.”

2019 Varen naar Dordrecht (Uithoorn, Gouda, Dordrecht, Lek, Utrecht, Vecht)

2019 Flevotocht (Uitgeest – Edam – Lelystad – Dronten – Zwolle – Almere – Uitgeest)

2020 Coronarondje 1

2020 Een tocht over twee IJssels

Volgende