• jellejan@jjklinkert.nl

Hochheim – Hainburg

Hochheim – Hainburg

Hochheim ligt, zoals de naam al zegt, vrij hoog op de oever van de Main, dus vanaf die plaats gaan we vrij steil naar beneden, dwars door de wijngaarden, tot we aan de Main komen. Daar fietsen we de route op (die in het echte Mainz al is begonnen) en begint de tocht.

De eerste plaats die we doorkomen is Flörsheim, en daar bedenken we plotseling dat we daar eerder ook doorgekomen moeten zijn, namelijk toen we de Limesroute fietsten. Dat was alweer zes jaar geleden, dus dat we heel veel vergeten zijn van wat we toen gezien moeten hebben, zij ons vergeven. Hoe dan ook, net als toen voert de route eerst langs het altijd weer indrukwekkende Frankfurt – heel hoge gebouwen -, langs Offenbach waarin niets ons aan de gelijknamige componist doet denken en langs het prachtige stadje Hanau. Daar vinden we een cafe waar uitsluitend appelsap wordt geserveerd. Ook lekker voor onderweg natuurlijk.

In het mooie Hanau is ook nog een prachtig slot waar we enige tijd bewonderend rondlopen. Helaas is het gesloten dus we kunnen niet naar binnen, maar ook vanaf de buitenkant is het prachtig. Maar daarna gaan we weer door en vinden in Hainburg uiteindelijk een prettig hotel, ‘Lindenhof’ genoemd. ‘s Avonds eten we daar onze eerste schnitzel.

vorige volgende