• jellejan@jjklinkert.nl

Hann.Münden – Probsteizella

Hann.Münden – Probsteizella

Vanaf Hann.Münden rijden we dit traject van 91 kilometer langs de Werra, een kronkelende rivier die door een  nu eens nauw en dan weer wijd dal stroomt. Overal is het rustig op de wegen en paden, de kans om een hert of vos te zien is best groot. In Unterrieden zit een kruidenier waar heerlijke koffie en koek te krijgen is, en die ons als afscheid nog even vlug een broodje met roomboter en geitenkaas brengt. In dit traject passeren we voor de eerste keer de grens met het voormalige Oost-Duitsland met de onder Praagfietsers welbekende tandem. 

Aan het eind vinden we in Probsteizella (je herkent het nederlandse woord ‘Proosdij’) de mooiste camping die we op deze tocht meemaakten. Deze ligt in een fraai dal aan de rivier, met erbij een restaurant waar je met de hotelgasten kunt mee-eten met voortreffelijke maaltijden en ontbijten. 

Dit is een bobbelig traject, maar we ervaren het fietsen niet als zwaar. Dat zal ook wel aan de mooie omgeving liggen – wat een prachtige tocht! Je ziet in de grafiek hieronder, dat we stroomopwaarts fietsen. De hoogste heuvels zijn 25 meter, dus niet veel – maar je moet er toch overheen. 

Vorige Volgende