• jellejan@jjklinkert.nl

Warburg – Hann.Münden

Warburg – Hann.Münden

Het traject van Warburg naar Hann.Münden is 93 kilometer. Het kaartje hierboven laat zien, dat de route bepaald niet de kortste weg kiest. In het routeboekje staat een korter alternatief, maar dat hebben we toch maar niet gereden. 

De route volgt het Diemeldal tot Bad Karlshofen en gaat dan over in het Weserdal. Onderweg steek je nog een rvivier over met een gierpont, die giert aan een boven de pont gespannen kabel; die constructie hadden we nog niet eerder gezien. Bad Karlshofen is een klassieke Duitse plaats met ‘heilbaden’ en het bijbehorende publiek, die verder niet zoveel te bieden heeft. De eindplaats op deze route, Hann.Münden,  is echter verbazend mooi. Wij liepen bijna met open mond rond in het prachtige centrum met talloze mooie vakwerkhuizen uit de 16e en 17e eeuw. Het is een stadje waar je eigenlijk een extra dag voor zou moeten uittrekken.

De onderstaande hoogtegrafiek laat zien dat er langzamerhand wat meer gewerkt moet worden. In dit traject zitten een paar gemene klimmetjes – niet hoog maar wel steil, en de hele tocht wordt meer heuvelachtig: voortdurend een beetje op en neer. 

Vorige Volgende