• jellejan@jjklinkert.nl

Dresden – Gohlis

Dresden – Gohlis

De fietspaden vanaf Dresden zijn gelukkig van goede kwaliteit, dus je fietst zonder problemen eerst naar Meissen. Een mooie stad die je, als je doorfietst, fraai aan de linkeroever van de Elbe ziet liggen. Zie de foto op de homepage. Onderweg zijn er weer genoeg gelegenheden om te drinken en te eten, zodat je zonder veel moeite bij Riesa arriveert. Wij fietsten de brug naar Reisa over om daar een onderkomen te zoeken, maar op een of andere wijze stond de sfeer ons bij binnenkomst tegen. Druk autoverkeer, grote verkeerspleinen, flats. Misschien zou Riesa een leuke stad geweest zijn als we erin waren gefietst, maar wij keerden om, opnieuw de brug over om toch maar even verder te kijken. Richting Gohlis (ten noorden van Riesa) ging het, want daar zou een pension zijn met maar liefst 8 bedden.

En inderdaad, het ‘Elbe Rad Station’ (die gemütlichste Pension am Elbe-Radwanderweg!) bleek de moeder van alle pensions te zijn. Pensionachtiger bestaat het niet. Overal kleedjes, poppen, kasten, plantjes en frutseltjes. Een hele afdeling van het huisje voor onszelf: een slaapzolder, een badkamer, een eetkamer, het hield niet op. Een een mooie tuin om in te zitten.  Alleen die 8 bedden konden we niet ontdekken, we telden er twee. Het ontbijt was bescheiden maar voldoende om weer kilometers te kunnen maken.

Bijzondere vermelding verdient de eetgelegenheid. Omdat er in Gohlis geen restaurants zijn, heeft de pensionhoudster met de beheerder van Sportkantine afgesproken dat haar gasten daar zouden kunnen eten. En inderdaad, we mochten daar aan een grote tafel samen met zes dorpelingen genieten van het bekende Schweinefleisch mit Bratkartoffeln. Het was geen toprestaurant, maar wel erg gezellig.

Vorige Volgende