• jellejan@jjklinkert.nl

Geretsried – Kochel

Geretsried – Kochel

Vanaf Geretsried volgen we eerst weer de Isar route, over een vriendelijk heuvelend traject. Na een kilometer of twintig bereiken we het fraaie Bad Tolz, dat beslist een bezoekje waard is. In deze plaats verlaten we de Isar Radweg en stappen over op de Konigsee-Bodensee-Radweg. In Bad Tölz was het even flink zoeken waar deze laatste begint, want dat stond niet duidelijk aangegeven.

Het eerste deel van de nieuwe route loopt even langs een autoweg , maar al spoedig wordt deze verlaten ten gunste van kleine landweggetjes, die door steeds stillere dorpjes voeren. De Oostenrijkse Alpen komen steeds dichterbij en vormen een prachtig woest contrast met het rustige landschap. 

Een belangwekkend dorpje op deze route is Benediktbeueren. Daar is een fraai bewaard klooster waar het originele handschrift van de Carmina Burana gevonden is – later door de componist Carl Orff op muziek gezet. Het klooster is de moeite van het bekijken zeker waard. Aan het eind van deze dagroute ligt Kochel, waar een Franz Marc museum bleek te zijn – helaas dit jaar (2007) gesloten wegens nieuwbouw. Aan de Kochel See (met tamelijk koud water) tenslotte ligt een mooie camping.

Het hoogteprofiel lijkt dramatisch, maar dat is natuurlijk schijn: over een afstand van 5 kilometer honderd meter stijgen kan toch geen probleem zijn. 

Vorige Volgende