• jellejan@jjklinkert.nl

Trevelez – Almunecar

Trevelez – Almunecar

Rijden van Trevelez naar Almunecar is rijden van 1500 meter naar 0 meter hoogte. Dat klinkt aantrekkelijk – en dat is het ook. Er moet natuurlijk best nog wel geklommen worden, maar niet meer zo lang, en de fantastische natuur is voortdurend een lust voor het oog. Wel valt te merken dat deze streek meer toeristisch is: er zijn nogal wat bussen die zich naar boven en naar beneden wurmen, volgepakt met senoiren die graag een blik op de spectaculaire kloven en rotsen willen werpen, en in Trevelez een stuk van de beroemde hammen willen kopen.

Naarmate Almunecar nadert wordt de kwaliteit van de omgeving meer beïnvloed door wegwerkzaamheden. Kennelijk wordt een snelweg aangelegd, wat gepaard gaat met veel stof en wegverleggingen. Na Motril moet er gedeeltelijk over de vluchtstrook van een drukke weg worden gefietst (als de snelweg klaar is hoeft dat niet meer), maar op sommige stukken kan je vlak langs het water fietsen.

Gezien het massatoeristische karakter van de kuststrook valt Almunecar nog mee. In het centrum van de oude stad vinden we een prima onderkomen: hostal Altamar.  Er zijn smalle straatjes en leuke terassen met veel bier. En omdat het hier veel warmer is dan in de bergen is dat meer dan welkom.

Vorige Volgende