• jellejan@jjklinkert.nl

Walting – Riedenburg

Walting – Riedenburg

Vandaag leidt het traject ons naar Riedenburg. Het gaat over mooie fietspaden, nu eens geasfalteerd, dan weer gravel (er valt moeilijk een systeem in te ontdekken) door een prachtige omgeving. Het is fijn fietsen hier, en dat vinden de talloze Duitse medefietsers kennelijk ook, die net als wij de Altmühltal Radweg volgen. Gezegd moet worden dat wij deze e-bikers regelmatig inhalen. Maar ja, wat wil je: wij hebben al 800 km in de benen.

Vrijwel alle dorpjes waar je hier langs of doorheen fietst zijn de moeite van een bezoek waard, al is het maar voor koffie of een lunch. Wij pauzeerden om deze reden in Kinding en Dietfurt. Onderweg waren op regelmatige afstanden Neaderthaler-nederzettingen nagebouwd. Ook al een reden om even af te stappen, omdat er interessante toelichtingen (schriftelijk en via een geluidspaal) bij werden gegeven. 

Nagebouwde Neanderthaler nederzetting

De Altmühl wordt hier bijna onmerkbaar vervangen door het kanaal Main-Donau. . Af en toe vroegen we ons af langs welk water we nu eigenlijk aan het fietsen waren: als het stroomt is het de Altmühl, staat het stil, dan is het het kanaal, zo bleek.

Bij Riedenburg vonden we onderdag in Hotel Schwann. Ook dit is een prachtig stadje. We bezochten er het interessante Kristalmuseum, en verder zijn er een mooie markt, leuke straten en de ook weer de langzamerhand onvermijdelijke barok-kerk. We kregen nu het gevoel dat het soms een beetje teveel van het goede kan zijn. Toch is zo’n interieur elke keer weer spectaculair als je binnenkomt.

Barok-kerk in Riedenburg

Vorige Volgende