• jellejan@jjklinkert.nl

Vriezenveen – Deventer

Vriezenveen – Deventer


route vriezenveen – deventer

Om half negen precies wordt de ons beloofde ‘ontbijtmand’ bezorgd, waarin o.a. warme croissants, krentenbollen, broodjes, yoghurt, muesli, enzovoorts. Genoeg ook voor onderweg, wel zo gemakkelijk. Via uitstekende fietspaden en opnieuw een schitterende omgeving rijden we naar Hellendoorn. Daar vinden we een terras waar – tot onze verrassing – de koffie geserveerd wordt met daarbij een ijsje plus een bak slagroom met likeur.



Opgewekt fietsen we weer verder om uiteindelijk in Deventer aan te komen bij een adres van de ‘Vrienden op de fiets’. Aangezien de betreffende ‘vriendin’ niet thuis is, kunnen we de sleutels vinden ‘in de linker fietstas van de tweede fiets die achter het hek links staat’. Geen probleem. Iets lastiger is om met de fietstassen drie trappen op te sjouwen, maar ook dat lukt.

Een wandeling door Deventer daarna leert ons (eigenlijk opnieuw) wat een mooie stad dat toch is. Prachtige straten met oude huizen, een fraaie kerk met gezellig kerkplein. Mooie winkelstraten en niet te vergeten uitstekende eetgelegenheden. Daarnaast genieten we van de gratis ‘Deventer Experience’, waar we toevallig binnenlopen om de mooie lichtshow over de geschiedenis van Deventer te bekijken.



Vorige Volgende