• jellejan@jjklinkert.nl

Dormagen – Velden

Dormagen – Velden



Het vorige traject – Bonn Dormagen – was het minst prettige van onze hele tocht, maar vanaf nu gaat het weer de goede kant op. De wegen worden beter, de steden en dorpjes aangenamer, en ook met de koffie- en taartvoorziening is er weer licht aan de horizon. Halverwege kunnen we in een bloemrijke Bierstube zelfs een portie kibbeling met patat krijgen, door de kok gratis aangevuld met een zoetig toetje van bladerdeeg, vla en rode bessen.



Mocht dit al een Hollands gevoel geven, het idee dat we Nederland naderen is, het valt niet te ontkennen, toch ook wel prettig. En dat wordt helemaal bewaarheid als we op mini-camping Hovershof in Velden (net boven Venlo) arriveren. Wat een heerlijke ruimte op het fraaie trekkersveld, helemaal zonder campers of caravans, op mals groen gras, waar je de tentharingen zonder al te veel moeite indrukt. Prachtig retro-achtig sanitair, voor de (klein) kinderen (die we niet bij ons hebben) een grote speelplaats, de Maas stroomt vlakbij en voor wie wil wandelen ligt het Pieterpad om de hoek. We moeten het bekennen: zo’n prachtige camping, het is gewoon een opluchting.

Daarbij komt nog, dat de eigenaar van de camping – die zowat alles eigenhandig gebouwd en ingericht heeft – op de zolder van een van de gebouwen een compleet vijftigerjarenmuseum heeft ingericht. We mogen er geen foto’s van laten zien, maar verzekeren hier, dat het behoorlijk indrukwekkend is. Aarzel niet en vraag om een rondleiding.



Vorige Volgende