• jellejan@jjklinkert.nl

Velden – Nijmegen

Velden – Nijmegen



Het traject van Velden naar Nijmegen hebben we op de heenweg ook al gefietst, maar zoals altijd lijkt het op de terugweg toch weer anders. We genieten ondertussen met volle teugen van de prachtige fietspaden, de goed geregelde rotondes en kruispunten en van de weer verschijnende Limburgse vlaaien.

Maar daar is dan uiteindelijk weer het Centraal Station in Nijmegen. We laten daar natuurlijk eerst even een foto van onszelf maken, om de succesvolle aankomst te vieren en vast te stellen dat we 982 kilometers hebben afgelegd.



En dan weer de trein in. Het mooie van Nijmegen is, dat de trein er maar liefst 6 minuten stilstaat alvorens weg te rijden richting Den Helder: lekker veel tijd om in te stappen dus. Dat lukt inderdaad nu in één keer (in tegenstelling tot ons vertrek veertien dagen geleden). We zetten onze fietsen keurig neer en constateren dat er al snel meer bijkomen. In het stuk tussen Utrecht en Amsterdam is het ronduit chaotisch in het fietsengedeelte. Pas in Sloterdijk zien we de eerste conductrice verschijnen, die ons meteen maant de tassen van de fietsen te halen. Gelukkig loopt ze snel door, nadat ikzelf wat vaag ga sleutelen aan de bepakking: twintig minuten later arriveren we gelukkig met nog steeds bepakte fietsen in onze woonplaats Castricum.


Fietsafdeling op zaterdag in de trein.

Vorige Helemaal terug