• jellejan@jjklinkert.nl

Apocriefe Psalmen

Apocriefe Psalmen

Vanaf 1 april 2021 vind je op deze site twee maal per week (op zondag en woensdag) een nieuwe door mij geschreven ‘Apocriefe Psalm’. Dit is geen nieuwe vertaling van een psalm (zoals je die vindt in de Willibrord-vertaling of die van het Nederlands Bijbel Genootschap). Evenmin is het een bewerking van een psalm, zoals bijvoorbeeld Huub Oosterhuis die geschreven heeft.

Mijn ‘Apocriefe Psalmen’ zijn min of meer poëtische associaties bij een tekst uit een psalm. De teksten die ik gebruik, heb ik uit de ‘Naardense Bijbel’, de prachtige vertaling die Pieter Oussoren heeft gemaakt. Uit elke psalm heb ik een tekst genomen die me aansprak, of ‘waar ik wat mee kon’, om het zo te zeggen. Of anders geformuleerd: die me inspireerde. Bij die tekst schreef ik een apocriefe psalm.

Daarmee wil ik ook zeggen, dat mijn Apocriefe Psalmen geen direct verband met de betreffende psalm hoeven te hebben – hoewel dat ook niet uitgesloten is. Elke Apocriefe Psalm is vooral een min of meer poëtische associatie bij een tekst uit een psalm.

Wil je een bericht krijgen, als er weer een nieuwe psalm op de site staat? Vul dan hieronder je emailadres in.

Subscribe

* indicates required

Naar de meest recente Apocriefe Psalm