• jellejan@jjklinkert.nl

Apocriefe Psalmen

Apocriefe Psalmen

Op deze site vind je alle door mij geschreven ‘Apocriefe Psalmen’. Dit zijn geen nieuwe vertalingen van een psalm (zoals je die vindt in de Willibrord-vertaling of die van het Nederlands Bijbel Genootschap). Evenmin zijn het een bewerkingen van psalmen, zoals bijvoorbeeld Huub Oosterhuis die geschreven heeft.

Mijn ‘Apocriefe Psalmen’ zijn min of meer poëtische associaties bij een tekst uit een psalm. De teksten die ik gebruik, heb ik uit de ‘Naardense Bijbel’, de prachtige vertaling die Pieter Oussoren heeft gemaakt. Uit elke psalm heb ik een tekst genomen die me aansprak, of ‘waar ik wat mee kon’, om het zo te zeggen. Of anders geformuleerd: die me inspireerde. Bij die tekst schreef ik een apocriefe psalm.

Daarmee wil ik ook zeggen, dat mijn Apocriefe Psalmen geen direct verband met de betreffende psalm hoeven te hebben – hoewel dat ook niet uitgesloten is. Elke Apocriefe Psalm is vooral een min of meer poëtische associatie bij een tekst uit een psalm.

Bij uitgeverij van Warven te Kampen is de bundel ‘150 Apocriefe Psalmen’ uitgegeven. Dit boek is te bestellen in elke boekhandel. U kunt elke door mij geschreven Apocriefe Psalm hier lezen en beluisteren door op onderstaande link te klikken:

Naar alle 150 Apocriefe Psalmen