• jellejan@jjklinkert.nl

Castricum – Callantsoog

Castricum – Callantsoog

De eerste etappe van Castricum naar Callantsoog, zo’n 45 kilometer lang, was voor ons natuurlijk een rit over zeer bekend terrein. We rijden dit stuk niet dagelijks, maar zijn toch op menige zonnige dag van Castricum noordwaarts gefietst, en vaak trouwens verder dan Callantsoog. Dit keer kozen we voor de ‘makkelijk-doorfiets-route’ (volgens de routeplanner van de Fietsersbond), mede omdat we nogal laat vertrokken. Als je deze omgeving nog niet kent, adviseren we je overigens om gewoon de LF-route te nemen, die door het bijzonder mooie duin- en bosgebied voert.

Bij Camping de Zeeman

Langs de route is meer dan genoeg gelegenheid om iets te eten of te drinken. Wij dronken koffie bij Gasterij ‘t Woud bij Egmond aan de Hoef, waar je zowel buiten als binnen leuk zit, en lunchten bij familie op een Camping bij Petten.

Vanwege het drukke seizoen hadden we een camping in Callantsoog besproken (Camping De Zeeman) en dat bleek een goede keuze. Deze boerderijcamping ligt een beetje landinwaarts, maar je fietst in 5 minuten naar het centrumpje van het dorpje. De camping houdt een paar plaatsen voor trekkers vrij, wij kregen een bescheiden maar prettig plekje in een hoekje van het terrein.

Het centrum van Callantsoog is precies wat je kan verwachten van een dorpje omgeven door campings en in de nabijheid van het strand. Veel horeca, winkels met bolderkarren en vliegers, wat tijdschriften en dat heb je het wel gehad. Beste gezellig trouwens, al die terrasjes, waar je in deze aflopende Corona-tijd gewoon weer kunt zitten. Wij kozen voor een pizza bij, jawel, de pizzeria, met de naam Amore Mio.

Vorige Volgende