• jellejan@jjklinkert.nl

West-Terschelling – St.Annaparochie

West-Terschelling – St.Annaparochie

Het stuk van West-Terschelling naar St.Annaparochie levert eerst een klein stukje (wind mee!) van Kinnum naar de veerhaven van West-Terschelling op. Daar ligt de grote, maar dit keer trage veerboot van Doeksen al klaar. De inscheping levert geen problemen op, maar de fietsen staan wel minder netjes dan op het veer vanaf Vlieland: op een grote stapel tegen elkaar. Hoe dan ook, ze kwamen er onbeschadigd weer uit. De boot vertrekt om 12 uur en om half drie fietsen we Harlingen in en weer uit. Nu weer die harde wind tegen, dus flink trappen.

Op naar camping de Blikvaart in St.Annaparochie, die we (als laatste deze vakantie) ook al besproken hebben. Om een uur of vijf arriveren we daar, horen dat we ‘overal mogen gaan staan’ maar gaan kennelijk staan op het enige plekje waar dat juist niet mocht: naast een verhuurd vakantiehuisje. De bazin van de camping maakt ons dat in onomwonden termen duidelijk, maar onze nieuwe buurvrouw vindt het wel goed, zeker toen haar vier kindertjes even onze tent mochten inspecteren. Vanwege de smoezeligheid van het nabijgelegen sanitair slaan we douchebeurt deze keer maar over.

St.Annaparochie: Rembrandt en Saskia

St Annaparochie is geen oogverblindend plaatsje, maar bij ons bezoek aldaar leren we in elk geval toch wel, dat de grote Rembrandt hier in de kerk met Saskia in het huwelijk is getreden. Logisch dat ze daar ook een standbeeld voor hebben opgericht. Daar vlakbij bleek een Chinees restaurant Shun Hing, waar we eigenlijk best lekker hebben gegeten.

Vorige Volgende