• jellejan@jjklinkert.nl

de Punt – Exloo

de Punt – Exloo

Een kleine 70 kilometer fietsten wij op dit mooie traject. Het is een tocht geheel door het Drentse land, en het moet gezegd: Drentiger kan het niet worden. Regelmatig zien we bordjes verwijzend naar hunebedden of de hunebedden zelf, in de verte doemen regelmatig grafheuvels op, de fietspaden zijn van een onovertroffen kwaliteit beton en de uitzichten weids. Er valt hier voor de fietsende trekker veel te genieten, dit alles begunstigd door fraai zomerweer.

In Balloo doen we zorgboerderij de Balloohoeve aan en dan met name de koffie- en taartafdeling daarvan. Een prettige en uiterst gemoedelijke omgeving. En als we nog even verder fietsen komen we bij Borger, waar we uiteraard ‘het grootste hunebed van Nederland’ moeten bewonderen. Het nabijgelegen restaurant biedt een lunchmogelijkheid, waar de gemoedelijkheid wel tot het uiterste wordt opgerekt: we moeten drie kwartier op ons eten wachten, maar bezweren onszelf dat we geen haast hebben omdat het immers vakantie is.

Hunebed te Borger

In Exloo vinden we camping ‘de Parel van Exloo’, waarvan de eigenaar verklaart dat hij blij is dat wij tot de oudere garde behoren: hij wil het liefste gezinnen met kleine kinderen en ouderen op zijn veld, maar liefst geen jeugd. Dat neemt niet weg, dat het een buitengewoon fraai gelegen kampeerveld is, met meer dan genoeg ruimte voor iedereen.

Camping Exloo

De camping ligt op de Hondsrug, 20 meter boven NAP, maar wij hebben van enige klimwerk niets gemerkt.

vorige volgende