• jellejan@jjklinkert.nl

Callantsoog – de Cocksdorp

Callantsoog – de Cocksdorp

Voor deze tweede etappe (42 km) stond het doel ook al bij voorbaat vast: camping Weilust bij de Cocksdorp op Texel. Er moest nog flink getelefoneerd worden, zo’n vier weken van te voren, om op dit waddeneiland een vrije plaats te vinden, zelfs voor twee fietsers met een tent. Maar bij deze camping lukte dat in elk geval.

Vanaf Callantsoog volgden we gewoon de bordjes Den Helder, die ons onder langs de daar smalle duinenrij voerden. In Den Helder kun je kiezen voor een mooie route buitenom over de buitenzijde van de dijk, die helemaal vanzelf naar de veerbootterminal voert. Maar vanwege de alsmaar harde noordooster kozen wij voor de route dwars door de stad. En omdat den Helder niet een stad is die onmiddellijk verleidt tot horecabezoek reden wij meteen door naar de veerboot. Die gaat elk halfuur, dus wachten hoef je eigenlijk nooit, en wij dit keer ook nauwelijks.

Na een half uur reden we Texel op, zetten koers naar het noorden over, uiteraard, de Pontweg die vanzelf naar Den Burg leidt. Daar is het gemakkelijk een plekje voor koffie en lunch te vinden.

Camping Weilust

Vanaf Den Burg reden we richting de Cocksdorp en vonden nabij die route gemakkelijk deze minicamping. Daar aangekomen blijkt onze reservering niet doorgekomen te zijn. Foutje, excuses, drukte. Maar we krijgen toch een mooi plaatsje.

De Cocksdorp zelf is best wel aardig, maar we vonden het ‘Vogelinformatiecentrum‘ het hoogtepunt van ons bezoek daar. Voor een vogelliefhebber kunnen wij ons geen betere plek voorstellen qua informatie over vogels, boeken, kleding, verrekijkers, voedersystemen en wat niet al! Geweldig om daar een tijd rond te lopen!

Texelse schapen

Vorige Volgende